موفقیت دانشمندان در مقابله با ویروس ایدز
دانشمندان موفق به مهار مقاومت ویروس ایدز در برابر روند درمان شدند.
دانشمندان توانستند با تجویز داروهای جدید موسوم به داروهای سه گانه,مقاومت ویروس ایدز را در برابر روند درمانی تحت کنترل دراورند...
دانشمندان توانستند با تجویز داروهای جدید موسوم به داروهای سه گانه,مقاومت ویروس ایدز را در برابر روند درمانی تحت کنترل درآورند.تجویز شیوه درمانی جدید موسوم به (داروهای سه گانه) سبب شده داروهای تجویزی جدید برای مقابله با ویروس اچ ای وی عوارض جانبی کمتری داشته باشد و در نهایت فرد مبتلا به این ویروس داروهای کمتری مصرف کند.همین امر موجب می شود ویروس ایدز در برابر روند درمان مقاومت کمتری از خود نشان بدهد.
این شیوه درمانی که از اواسط دهه 1990 به طور گسترده مورد استفاده قرار گرفته است شامل ترکیب حداقل سه بسته داروئی است که از رشد و تکثیر ویروس ایدز ممانعت به عمل می اورد.بکارگیری این فرایند سبب میشود ویروس ایدز نتواندبه سیتم ایمنی فرد مبتلا آسیب برساندو همین امر از گسترش بیماری جلوگیری کرده است.همچنين محققان دانشگاه بريستول انگليس اعتقاد دارند بکارگيري اين روش و پايبندي بيماران در استفاده از داروهاي تجويز شده، اميد به زندگي و طول عمر مبتلايان به ويروس «اچ آي وي» در آمريکا و اروپا را حدود ده سال افزايش داده است. محققان اين دانشگاه در فاصله بين سالهاي هزار و نهصد و نود وشش تا دو هزار و ده ميلادي، با بررسي هشتاد و هشت هزار و پانصد و چهار فرد اروپايي و آمريکايي مبتلا به ويروس ايدز، که از شيوه جديد براي درمان استفاده مي کردند، دريافتند شيوه درماني اخير عمر بيماران را به ميزان قابل توجهي افزايش داده است و در نتيجه، ميزان اميد در اين بيماران نيز به همين ميزان افزايش يافته است.
محققان اين موفقيت را مديون تجويز داروهاي جديد براي ويروسهاي مقاوم به دارو، ترکيبات دارويي کمتر سمي و پايبندي بيشتر به روند درمان ميدانند. اين داروها به طور متوسط اميد به زندگي را در بين زنان تا هفتاد و شش سال و در بين مردان تا هفتاد و سه سال افزايش داده است. سازمان جهاني بهداشت تاکيد کرده است به محض تشخيص ويروس ايدز در فرد مبتلا به اين بيماري، اين شيوه درماني جديد مورد استفاده قرار گيرد، ولي گران بودن قيمت اين داروها يکي از معضلات پيش روي مبتلايان مي باشد.
در همين حال اينديپندنت نوشت: پيشرفت هاي پزشکي عمر افراد مبتلا به ويروس اچ آي وي را ده سال بيشتر کرده است.
بر اساس گزارش جديدي که در لنسنت اچ آي وي منتشر شده است افراد مبتلا به ويروس اچ آي وي يک دهه بيشتر از کساني که بيست سال پيش دچار اين بيماري شده بودند، زندگي مي کنند. پزشکان و موسسات خيريه افزايش طول عمر اين افراد را در اروپا و آمريکا پيشرفت پزشکي خارق العاده خواندند اما هشدا دادند از آنجا که ابتلاي بسياري از افراد به اين ويروس شناسايي نشده است، آنها از استفاده از اين داروهاي نجات بخش محرومند.
اين گزارش مي افزايد پيشرفت مراقبت هاي پزشکي به اين معني است که يک اروپايي بيست ساله که در سال دو هزار و هشت روند درماني را آغاز کرده است اکنون مي تواند تا حدود هفتاد سالگي زندگي کند.
محققان مي گويند اطلاع رساني درباره طول عمر افراد مبتلا به اين ويروس و آگاهي از اينکه مي توانند عمر طبيعي داشته باشند انگيزه مهمي براي افراد در معرض خطر به ابتلا به اين ويروس جهت انجام آزمايشات لازم و شروع دوره درمان است.
ايدز نوعي بيماري است که در سيستم ايمني بدن ايجاد مي شود. اين بيماري توسط ويروس نقص ايمني ايجاد و سبب عفونت سلول هاي سيستم ايمني و اختلال در عملکرد آنان مي شود. بيماري ناشي از اين ويروس داراي سه مرحله اصلي است که مرحله اول موسوم به عفونت حاد، فرد بيماري شبيه آنفلونزا را تجربه مي کند. با پيشرفت عفونت، سيستم ايمني ضعيف تر مي شود و در نهايت به سندرم اختلال ايمني پيشرفته منجر مي شود. ده تا پانزده سال زمان لازم است تا فرد آلوده به ويروس، به بيماري ايدز مبتلا شود. داروهاي ضد ويروسي فقط قادرند روند سرعت بيماري را کند کنند و هيچ درماني براي اين بيماري مهلک وجود ندارد. مهمترين علل انتقال ويروس ايدز از طريق رابطه جنسي محافظت نشده، انتقال خون آلوده و سر سوزن آلوده، به اشتراک گذاشتن سرنگ آلوده، انتقال ويروس از مادر به فرزند در طول بارداري ، زايمان و شيردهي، تشخيص داده شده است.