×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1392/11/09 - 09:34
  • بازدید : 696
  • تعداد بازدید : 34
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

برگزاري سومين دوره کارگاه سل مقاوم به درمان

این کارگاه توسط دفتر پژوهش با همکاری مرکز تحقیقات سل بالینی و اپیدمیولوژی و آژانس همکاري هاي بين المللي ژاپن (جايکا) از تاریخ 5 بهمن برگزار شده است .....

مراسم افتتاحيه سومين دوره کارگاه سل مقاوم به درمان، 5 بهمن برگزار شد. اين کارگاه از تاريخ 5 برگزار شده است و تا 17 بهمن ماه توسط دفتر پژوهش و با همکاري مرکز تحقيقات سل باليني و اپيدميولوژي و آژانس همکاري هاي بين المللي ژاپن (جايکا) ادامه خواهد داشت.

 در مراسم افتتاحيه اين كارگاه دکتر مسجدي، دكتر پيام طبرسي دبير علمي و قائم مقام مرکز تحقیقات سل بالینی و اپیدمیولوژی، دكتر مهرناز مظفريان دبير اجرايي، 20 نفر از پزشكان  هماهنگ کننده سل مقاوم در استانهاي مختلف افغانستان و نماينده آژانس بين المللي ژاپن (جايکا) حضور داشتند.

 به گزارش روابط عمومي مركز مسيح دانشوري دکتر مسجدي در ابتداي اين مراسم پس از عرض خير مقدم به ميهمانان با اشاره تاريخچه مختصري از بيماري سل و بيماريهاي ريوي عنوان كرد:‌ در گذشته براي درمان بيماري سل اعتقاد داشتند كه آب و هواي مناسب و تغذيه تا 50 % در بهبود بيماري سل موثر است به همين منظور زماني كه مظفر‌الدين شاه به سل مبتلا شد پزشكان تاكيد كردند كه او بايد در مكاني خوش آب و هوا استراحت كند و منطقه دارآباد توسط پزشكان فرانسوي براي سكونت وي انتخاب شد.

وي افزود:‌ همچنين در کشور آلمان نيز بيمارستاني در منطقه خوش آب و هوا براي درمان بيمار مبتلا به سل احداث شد كه  تا سال 1944 زماني كه اولين داروي سل کشف شد وجود داشت.

قائم مقام مركز مسيح دانشوري با بيان اين مطلب كه سل اوليه قابل درمان است اظهار كرد: سل مقاومتي به اين معني است كه ميکروب سل به داروهاي رده اول يا يکي از آنها مقاوم است و وقتي سل به شکل مقاومتي ايجاد مي‌شود باعث انتشار در ديگران شده و دوره درمان طولاني مدت را طي مي کند.

 دكتر مسجدي متذكر شد: بيماري سل مقاوم در مکان هاي عمومي منتشر مي‌شود و فرد مبتلا به سل مقاوم علي‌رغم دريافت درمان مي‌تواند با بودن در مکان‌هاي عمومي نظير اتوبوس و هواپيما اين ميکروب را منتقل و افراد را درگير نمايد.

وي در پايان سخنان خود با اشاره به پرهزينه بودن سل مقاومتي نسبت به سل معمولي گفت: اگر بيماري سل مقاوم به موقع شناسايي و درمان گردد امكان بهبودي بيمار با نظارت به 95% تا 98% افزايش خواهد يافت و بهترين راه براي جلوگيري از ايجاد سل مقاوم اجراي مناسب برنامه DOTSاست.

 

 

  • گروه خبری : اخبار عمومی
  • کد خبر : 7816
کلید واژه
تنظیمات قالب